makers

Beppie Schalken

Beppie Schalken

Trombonist
Website

Het muzikale leven van Beppie Schalken (1992) begon op haar zesde in het koor. Na twee jaar uitzingen stopte ze, maar daar moest een instrument voor in de plaats komen. Ze koos voor de trombone en is daar niet meer vanaf gestapt. Haar theatrale leven begon echter pas tijdens haar masterstudie aan het conservatorium in Tilburg. Daar ontdekte ze als trombone spelende ezel in haar eigen muzikale kindervoorstelling 'De Bremer stadsmuzikanten' dat het genre muziektheater haar erg aansprak. De vrijheid van op een podium staan en mogen vertellen en bewegen trekt haar enorm. Dit gevoel werd bevestigd tijdens haar eerste kennismaking bij KASKO, toen Beppie In 2018-2019 meespeelde in de voorstelling 'Een Kersentuin'. Dat smaakte naar meer! Ook bij Orkest de Ereprijs, waar ze sinds 2016 in speelt, kan ze haar ei kwijt. Nieuwe muziek en interdisciplinaire projecten staan er veelvuldig op de agenda. Naast het uitvoerende vak is Beppie een bevlogen docente voor iedereen die trombone wil leren spelen en alle kinderen op de basisschool.

(foto: Marije van de Berg)

bekijk huidige makers

Betrokken bij o.a.

Wat gebeurt er als acht jonge muziektheatermakers de kans krijgen om één week vrijuit te experimenteren? Dat ontdek je bij SPRUIT! 

Wat gebeurt er als elf jonge muziektheatermakers de kans krijgen om één week vrijuit te experimenteren? Dat ontdek je bij SPRUIT! 

De makers van KASKO krijgen ook dit jaar een week de tijd om korte scènes en performances te maken. De resultaten komen samen tijdens SPRUIT. In een muzikale theaterroute door expositieruimte RAWSpace ontdek je als bezoeker de ene na de andere performance. Maak kennis met nieuwe én vertrouwde makers van KASKO in een avontuurlijk programma: een ode aan het experiment en het zelf maken. Laat je verrassen door wat onze jonge muziektheatermakers in huis hebben!

Uitputting is een gelaagde en abstractevoorstelling over het (fysieke) uithoudingsvermogen van de mens.

Als polarisatie je familie verscheurt 

Een voorstelling over naastenliefde, polarisatie en het volgen van je idealen. Ga je voor je idealen? Voor je familie? En wat als je moet kiezen? In deze voorstelling zien we door de ogen van zus Sari (Rosa da Silva) het waargebeurde verhaal van haar broers, Wessel (Max Weisscher) en Koos (Krisjan Schellingerhout).  

 

Na het wervelende succes in 2021, komt de muzikale theaterroute De Kringlopera terug naar Zwolle-Zuid! De Kringlopera is een ontdekkingsreis door de kringloopwinkel van Zwolle-Zuid. Je doorloopt samen met de spullen, het kringloopproces: van het inleveren van spullen tot het vinden van een nieuwe eigenaar. Want wat gebeurt er met die oude schemerlamp, pedaalemmer of dat bijzettafeltje als ze bij de winkel worden ingenomen? Een uniek kijkje in de wereld van de kringloopwinkel!

1 -  2 -  volgende

Collega's

bekijk alle makers
Daantje Idelenburg

Daantje Idelenburg

Marinka Kluiver

Marinka Kluiver

Juliette Mout

Juliette Mout

Lisanne van Aert

Lisanne van Aert

Marlies Bosmans

Marlies Bosmans

Leila El Alaoui

Leila El Alaoui