makers

Eleftheria Lavdaki

Eleftheria Lavdaki

Kostuumontwerper

Eleftheria Lavdaki komt oorspronkelijk uit Griekenland en studeerde in 2016 af aan de opleiding Fashion Design van ArtEZ, Arnhem. Meteen na haar afstuderen is ze de kostuumontwerp wereld ingedoken omdat ze veel dingen in de modewereld mistte. De samenwerking tussen verschillende disciplines vind ze fascinerend en in de wereld van (muziek)theater heeft ze dat gevonden.

Na een stage bij Toneelgroep Amsterdam bij de productie De Dingen die Voorbijgaan in regie van Ivo van Hove in augustus 2016, werd Eleftheria aangesteld als assistent kostuumontwerper bij verschillende grote producties van Toneelgroep Amsterdam en Theater Utrecht. Onder anderen bij De Meiden van Jean Genet (regie Katie Mitchell), Hedda Gabler van Henrik Ibsen (regie Thibaud Delpeut) en Obsession van Visconti (regie Ivo van Hove). Daarnaast heeft ze de kostuums en het decor ontworpen voor de jonge maker Milou Peters die in Juni 2017 afstudeerde met de muziektheater voorstelling “Sehnsucht”.

Eleftheria gebruikt haar mode gerelateerde achtergrond tijdens het kostuumontwerpen, want ze vind vakmanschap en techniek in kleding maken heel belangrijk. Het samengroeien van de regisseur, de performers, de vormgevers, de muziek en het licht vind ze het allerbelangrijkste tijdens het realiseren van een (muziek-)theater productie.

Eleftheria omschrijft haar stijl, die nog in ontwikkeling is, als tijdloos en sober, met elementen van deconstructie. Ze gebruikt graag bestaande kleding die door bewerkingen toch een ander gezicht krijgen, maar ze ontwerpt ook graag kleding from scratch. Eleftheria haalt haar inspiratie uit culturele en politieke actualiteiten, maar ook door het statische van architectuur ten opzichte van de beweging en het organische van natuurlijke elementen.

Bij Kameroperahuis wil ze graag haar eigen stijl verder ontwikkelen en samen met andere jonge makers werken aan interessante producties.

bekijk huidige makers

Betrokken bij o.a.

In de sprookjesachtige bossen van Frederiksoord ligt Welstaat. Hier leefde eens een gemeenschap vredelievend samen onder leiding van de wonderschone Hannah. Maar sinds haar overlijden gaat het mis. De rijkdom neemt af en er is onenigheid over wat er moet gebeuren. Dan verschijnt een onbekende man op het jaarlijkse septemberfeest. Hij kondigt een radicaal plan aan om Welstaat weer welvarend te maken. Hij zet de verhoudingen verder op scherp: drie groepen uit de gemeenschap komen lijnrecht tegenover elkaar te staan. 

Collega's

bekijk alle makers
Eva Traa

Eva Traa

Sara van Gennip

Sara van Gennip

Warre Simons

Warre Simons

Céline Hoex

Céline Hoex

Eleftheria Lavdaki

Eleftheria Lavdaki

Stan Verberkt

Stan Verberkt