makers

Céline Hoex
Céline Hoex

Céline Hoex

Regisseur

Céline Hoex (1991) studeerde in 2016 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht met twee muzikale jeugdtheatervoorstellingen. De door haar geregisseerde voorstelling “Oude Mensen weten niks van oorlog” werd gespeeld in jeugdtheater de Krakeling in Amsterdam. De voorstelling gaat over de vraag hoe een kind zich verhoudt tot een tragedie. In haar voorstelling “Je bent zelf een Reuzenperzik” bewerkte ze het boek van Roald Dahl tot een muzikale ode aan de fantasie.

Op dit moment volgt ze nog een opleiding tot theaterdocent en werkt ze als regisseur onder andere mee aan verschillende projecten bij het NNT en het Laagland.

Voor Céline is het theater een plek waar er ruimte is om de soms onbegrijpelijke werkelijkheid opnieuw te kunnen bekijken. Ze maakt graag theater met humor of wat troost kan bieden, maar dat wel altijd reflectief en kritisch is. Haar werk kenmerkt zich door de muzikaliteit en een licht filosofische inslag. In september 2017 stond ze met haar voorstelling Cyrano&Ik op het Amsterdam Fringe Festival.

bekijk huidige makers

Betrokken bij o.a.

In 2018 komen verschillende verhalen van ‘onder de toren’ tot leven. Lokale verhalen die al generaties bekend zijn of juist nu ontstaan. Over unieke objecten in de toren, over onvergetelijke gebeurtenissen die de toren heeft waargenomen of over het leven van bijzondere mensen die met de toren zijn verbonden. Al deze verhalen vallen onder het grootschalige project Under de Toer. In dit project worden 32 verhalen uit 32 dorpen tot leven gebracht met als gemene deler 'onder de toren'. Under de Toer maakt onderdeel uit van het hoofdprogramma van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa.

Daar staat Alize dan. Net terug van haar grote reis en de wereld ligt aan haar voeten. Een oneindigheid aan mogelijkheden en kansen. Maar ook een wereld vol keuzes, verwachtingen en onzekerheden. De jonge Alize is ondernemend, gepassioneerd en weet wat ze wil. Met haar grote liefde Ernst wandelt ze zelfverzekerd door het leven. Totdat de twijfel toeslaat en ze de weg kwijt raakt. Lukt het haar om naar zichzelf te luisteren en voor haar eigen pad te kiezen?

Wat zou er gebeuren als jonge theatermakers de kans kregen om vrijuit te experimenteren op een bijzondere locatie? Dat kun je zien in theaterroute SPRUIT, waar makers van Kameroperahuis de kans krijgen te maken wat ze zelf willen maken. Tijdens de route loop je als bezoeker van de ene naar de andere performance en word je verrast door wat deze talenten in huis hebben.

Wie nieuwsgierig is naar de makers van muziektheaterbeleving Welstaat (2018, Frederiksoord) kan tijdens de Open Monumentendagen 2017 al met ze kennismaken!

De voorstelling ‘Storm in mijn hoofd’ (vrij gebaseerd op de roman ‘Bint’ van F. Bordewijk) vertelt het verhaal vanuit 4D zelf. Met tekst, slagwerk en Urban Dance krijgt de klas een eigen vorm en stem. Klas en docent gaan de machtsstrijd aan tussen chaos en tucht, tussen eigenheid en discipline.

1 - 2 -  volgende

Collega's

bekijk alle makers
Doriene Marselje

Doriene Marselje

Céline Hoex

Céline Hoex

Merlijn Runia

Merlijn Runia

Mervyn Groot

Mervyn Groot

Warre Simons

Warre Simons

Wessel de Vries

Wessel de Vries