makers

Juliette Mout

Juliette Mout

Scenograaf

Juliette Mout (1990) is kostuum-, licht- en decorontwerper. In 2014 studeerde ze af aan de opleiding Theatre Design aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Tijdens haar stage bij Dieuweke van Reij heeft ze kennisgemaakt met muziektheater en opera. Zo werkte Juliette mee aan de uitvoering van ‘Cosí fan Tutte’ van Floris Visser in Moskou en studeerde ze af met de vormgeving voor de opera ‘Tristan und Isolde’ van Wagner. Na haar studie ging ze als rekwisiteur aan de slag bij Theater Rotterdam (voorheen Ro Theater). Daar werkte ze onder meer mee aan de voorstellingen ‘Revolutionary Road’ van Erik Whien, ‘Heisenberg’ van Johan Simons, de familievoorstelling ‘Hamlet’ van Pieter Kramer en meest recent ‘Botanical Wasteland’ van Boogaerdt & van der Schoot i.s.m. Touki Delphine. 

In haar werk zoekt Juliette altijd de kern van wat van binnen leeft en maakt dat visueel. Ze raakt geïnspireerd door personages, emoties, geschiedenis, karakters. Bij Kameroperahuis wil ze haar eigen handschrift verder ontwikkelen en grote stappen buiten haar comfortzone maken.

bekijk huidige makers

Betrokken bij o.a.

We zitten zoveel in ons hoofd, dat we onze benen soms vergeten. Toch zijn zij het die ons dragen en ons brengen waar we moeten zijn. Ze geven de pas aan, het ritme waarop we leven. In The Art of Walking komen uit hout gesneden benen met behulp van drie (zingende) spelers en een ingenieus bouwwerk tot leven. Samen met een taiko-speler brengen zij een muzikale ode aan onze benen. Het lopen – van slenter tot mars – bepaalt de maat waarop de benen worden bespeeld. Een speels ritueel op Japanse leest, waarin de tijd even stilstaat.

Collega's

bekijk alle makers
Merlijn Runia

Merlijn Runia

Eva Traa

Eva Traa

Tim Hammer

Tim Hammer

Juliette Mout

Juliette Mout

Céline Hoex

Céline Hoex

Wessel de Vries

Wessel de Vries