makers

Anne-Maartje Lemereis
Anne-Maartje Lemereis

Anne-Maartje Lemereis

Componist, Pianist

Anne-Maartje Lemereis (1989) schreef haar eerste liedje toen ze vier jaar oud was en is er daarna nooit meer mee opgehouden. Op haar 11e speelde ze samen met het Nederlands Blazers Ensemble haar eigen compositie ‘Boris’ in het Concertgebouw in Amsterdam tijdens het Nieuwjaarsconcert. Hoewel ze aanvankelijk naar het conservatorium ging om klassiek piano te studeren, maakte ze al gauw de overstap naar het hoofdvak compositie. Ze voelde zich er als een vis in het water. Anne-Maartje behaalde een Bachelor- en Masterdiploma in compositie en schreef sinds haar afstuderen o.a. voor pianist Marcel Worms, het Nederlands Silent Film Festival, Podium Witteman, Wonderfeel en het Amsterdams Bach Consort.

Anne-Maartje heeft een grote voorliefde taal en muziek en schrijft graag en veel voor zang. Opera en muziektheater zijn haar dan ook op het lijf geschreven. Momenteel onderzoekt ze met regisseur Kenza Koutchoukali de mogelijkheden van deze genres.

bekijk huidige makers

Betrokken bij o.a.

En ze leefden nog lang en gelukkig… Hoezo lang? Hoezo gelukkig? En hoezo meervoud? In deze korte, zwart-komische liedcyclus maak je aan de hand van twaalf nieuwe liederen kennis met Stella, een jonge vrouw die totaal gedesillusioneerd is door de sprookjes zoals zij ze kent. Want die bestaan helemaal niet. Haar leven is volstrekt geen sprookje. Maar heeft ze eigenlijk wel een sprookje nodig om magie te vinden? In This is (not) a fairy tale bezingen een zangeres, pianist en violist de magie van het leven. Duistere thema’s inbegrepen.

Collega's

bekijk alle makers
Wessel de Vries

Wessel de Vries

Roel Goedhart

Roel Goedhart

Kenza Koutchoukali

Kenza Koutchoukali

Anne-Maartje Lemereis

Anne-Maartje Lemereis

Renán Zelada

Renán Zelada

Eva Traa

Eva Traa