makers

Mervyn Groot

Mervyn Groot

Slagwerker

Mervyn Groot zorgt met een strak tempo en de juiste timing voor een lach. Mervyn begon met het spelen van slagwerk op zijn geboortegrond in Zeeland. Hij heeft gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. Ook is hij lid van het TenToon Ensemble en van de Internationale Ensemble Modern Akademie in Frankfurt (Duitsland). Hij heeft meegespeeld in projecten van het ASKO|Schönberg Ensemble, het Nederlands Blazers Ensemble, het Nieuw Ensemble, het Ensemble Modern en het Orkest van de 18e eeuw. Mervyn heeft meegedaan aan het TROMP Percussion Concours in 2012 en 2014 en heeft verschillende recitals gegeven in Nederland, maar ook buiten de landsgrenzen in België, Duitsland en Peru. Daarnaast werkt hij vaak samen met andere disciplines als dans en theater en schrijft hij eigen werken.

bekijk huidige makers

Betrokken bij o.a.

De meest intieme festivalavond van Nederland is terug. Na avonden in Nijmegen, Deventer en Amsterdam komt de karavaan vol aanstormend talent vrijdag 23 september aan in Zwolle. Het Wilde Oosten is een variërende en verrassende avond waarbij de schrijvers, theatermakers en muzikanten van morgen het podium betreden.

Tijdens Het Wilde Oosten maak je kennis met de nieuwste lichting talent uit het Oosten des lands, geselecteerd door Kameroperahuis en De Nieuwe Oost (Wintertuin, Generale Oost en productiehuis Oost-Nederland). Elk jaar toert Het Wilde Oosten door Nederland.

Robbert Klein, Yung-Tuan Ku en Mervyn Groot brengen onder de noemer Halo-1 een videogame-ervaring in geluid door twee slagwerkers en een stem. Zanger en pianist Jan Terlouw Junior tovert met zijn karakteristieke stem en swingende spel Hedon om in een dampende jazzclub uit de jaren ’20. Danscollectief Arnhemse Meisjes brengt een voorstelling over onze samenleving en de relatie tussen mensen. De Jonge Blonde Goden, Wout Waanders en Laurens van de Linde presenteren een muzikaal reisverhaal over rondtrekken door Amerika, verteld met voordrachten, muziek en blonde haren. Iedere editie van Het Wilde Oosten wordt aangevuld met een lokale gast. In Hedon is dat Michelle Brouwer, schrijfster en net afgestudeerd aan de opleiding Creative Writing van ArtEZ.
Het Wilde Oosten-programma in Hedon wordt verstevigd door de bijdrage van Tracey Silhouette. Deze indie-, pop en folkband, in bezit van een Hedon-beurs, zal tijdens Het Wilde Oosten van zich laten horen, en speelt tijdens de afterparty.

Jong en relatief onbekend talent wordt steeds minder geprogrammeerd in de reguliere theaters en schouwburgen. Met de afwisselende, spannende vorm van een festivalavond als Het Wilde Oosten proberen de organiserende productiehuizen dit tij te keren. Tijdens deze avond wordt het publiek op de hoogte gebracht van de nieuwste ontwikkelingen en de nieuwste talenten in het culturele veld. Niet alleen door naar ze te kijken, maar ook door na afloop met ze in gesprek te gaan.

De legende van Koning Arthur trekt al ruim 1500 jaar over de wereld. Waar er behoefte was aan een heldenverhaal dook Arthur op. En door alle tijden heen vond hij steeds een nieuwe invulling voor zijn heldendom.

"De Isala klinieken bouwen het mooiste ziekenhuis van Nederland." 

 

Voor Rabobank IJsseldelta ontwikkelde Kameroperahuis het personeelsprogramma Prikkels: een ‘creative challenge’ waarbij de medewerkers onder leiding van professionals de grenzen van hun creativiteit konden aftasten en verleggen.

Woningbouwvereniging Mercatus vierde haar 50-jarig bestaan met het symposium '50 jaar sociale woningbouw in Noordoostpolder'. Kameroperahuis werd gevraagd om een deel van het programma te verzorgen.

1 - 2 -  volgende

Collega's

bekijk alle makers
Mervyn Groot

Mervyn Groot

Merlijn Runia

Merlijn Runia

Stan Verberkt

Stan Verberkt

Céline Hoex

Céline Hoex

Anne-Minke Meijer

Anne-Minke Meijer

Tim Hammer

Tim Hammer